12.7.2017

Paras ruokalöytö: puolentoista euron pinjispussit

12.7.2017Jos pyytäisin sinua kuvailemaan pinjansiemeniä kolmella adjektiivilla, uskon että yksi niistä olisi kallis.

Pinjansiemenet ovat kuin sveitsiläisiä kelloja; ne eivät ole koskaan alennuksessa. Kaiken maailman pähkinämixejä, manteleita ja casheweita saa kyllä alelaareista tai viikon tarjouksista, mutta pinjiksiä? Ei koskaan. Pienen pussin hinta hiihtelee vakiona viiden kuuden euron välillä, kaupasta riippumatta.

Tästä syystä ostan pinjansiemeniä vain niinä päivinä kun haluan todella hemmotella itseäni. (Mikä hedonistisesta luonteestani johtuen tarkoittaisi teknisesti ottaen jokaista elämäni päivää, mutta jolle lompakkoni ei valitettavasti anna periksi.) Eräänä tällaisena päivänä päätin tehdä instagramista bongaamani kesäköntsä-salaatin (Älkää antako nimen häiritä, salaatti on helppo ja herkku! Lisää alla.). Nappasin katukojusta mukaani mansikat ja herneet, marssin Sokokselle hassaamaan viimeiset rahani fetaan ja pinjansiemeniin.

Saavuttuani pähkinähyllylle nappasin mukaani tuttuun tapaani S-ryhmän oman halpispussin. Kilohinta: 55,90. Aivoni sanoivat auts, sieluni sanoi: sinä ansaitset kultaa. Suunnatessani pussi korinpohjalla kohti juustohyllyä, katseeni nauliutui hyllyn toiselle puolen. Minulle entuudestaan tuntematon tuotemerkki Green Taste oli parkkeerannut koko hyllynleveydeltä hasseleinensa, mutten nähnyt enää mitään muuta kuin ylähyllyllä nököttävät PUOLENTOISTA EURON PINJISPUSSIT. Otin pussin käteeni, tuijotin epäuskoisena kilohintaa. 17,53. 

Seilasin pähkinähyllyä edestakaisin vainoharhaisin askelein.

55,90. 17,53. 55,90. 17,53.

5,59. 1,49. 5,59. 1,49.

Tuntui kuin olisin löytänyt salakapakan - päässyt paikkaan jonne vain tarkkaavaisimmat ja hyvätuurisimmat löytävät. Mieleni teki kaataa kaikki puolentoista euron pussit korin pohjalle, mutta otin vain kolme. Mietin viittä. Tuntui kuin olisin pidellyt käsissäni maailman suurinta salaisuutta. Kassalle mennessä jännitti; ehkä hinta oli näpytelty väärin hyllypaikalle? Ehkä joutuisin sittenkin pulittamaan vitosen jokaisesta? Pelko oli turha; euroviiskeet per pussi. Yritin etsiä kassaneidin ilmeestä merkkejä siitä että hänkin tietää millaisen ihmeen kanssa tässä ollaan tekemisissä. Ei mitään.

Liukuportaissa huomasin etten tajunnut ottaa kuittia - olisi ollut laminoitavaa kamaa.

Mutta siihen salaattiin! Ystäväni Tiia (jolla on myös helkkarin hauska blogi, käykää kaikki lukemassa jollette jo lue!) julkaisi instagramissa kuvan salaatista johon minäkin pystyn.

Kesäköntsä-salaatti:


Herneitä (paljon)

Mansikoita (paljon)

Salaattia (näön vuoksi)

Pinjansiemeniä (sen verran kun kehtaa laittaa, tässä tapauksessa paljon)

Fetaa (reilusti)


Laura
8 kommenttia :

 1. Ooh! Rakastan pinjansiemeniä!! Hmm.. kauankohan sokkarilla kestää ennenkuin loppuu 😂?!

  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa ei rakastaisi! Eikä ne olleet edes missään tarjouksessa - ihan hyllytavarana. Epäilyttävää. Pakko ehkä mennä huomenna hamstraamaan lisää!

   Poista
  2. Hmm.. mietin tuohon salaattiin sopis ne sillee kevyesti paahdettuna!! 😍😍😍

   Poista
  3. Joo, paahdettuina ovat parhaita. Ahne parka ei malttanut paahtaa kuvan salaattisatsiin - himo voitti!

   Poista
 2. Ooh, kiitos arvokkaasta (suorastaan rahanarvoisesta) vinkistä. Pinjansiemenet ovat about parasta, mitä tiedän. Paahdettuina tietenkin. Mutta niin juukelin kalliita!

  VastaaPoista
 3. Ääääääää... mä googlettelin tämän Sokoksella just kun piti tarkastaa, mistä päin kauppaa löysit. En löytänyt. Ehkä sä ja sun fanit olivat hamstranneet kaikki, hyllypaikkaakaan ei näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitto! Pitääpä käydä tarkastamassa tilanne!

   Poista