18.3.2017

Samaan tahtiin kävelijät

18.3.2017Kävelin kotiin. Oli pissahätä, joten harpoin muutenkin reippaaseen tahtiini nähden ennätysvauhtia. Edessäni kävelevän vanhemman miehen selkä lähestyi, ja lopulta saavutimme lakipisteen jossa kävelimme lähes synkronoidusti metrin päässä toisistamme.

Jokaisen suomalaisen arkipainajainen: samaan tahtiin kävelijät. Hiljaiset hetket hisseissä vielä kestän, mutta samaan tahtiin tallustaminen tuntemattoman peesissä on kamalaa. Tulee pakottava tarve joko kiihdyttää tai jarruttaa omaa tahtiaan niin, että etäisyys kasvaa jälleen siedettäväksi. ETTEI SE VAAN LUULE ETTÄ MÄÄ SEURAAN SITÄ.

Tilanne oli hankala, lähes sietämätön. En voinut kiihdyttää vauhtiani, koska pissahätä, enkä missään nimessä hidastaa, koska pissahätä. Niinpä käpöstelimme hyvän matkaa kiusallinen metri välillämme, kunnes mies vilkaisi minua olkansa yli. VOI LUOJA NO NYT SE SITTEN OIKEASTI LUULEE ETTÄ MÄÄ SEURAAN SITÄ.

(Näin jälkikäteen ajateltuna en ehkä näyttänyt kauppakasseineni Interpolin etsintäkuuluttamalta ihmisseuraajalta, mutta siltä minusta siinä hetkessä tuntui. Kun ihminen on hankalassa tilanteessa rakko täynnä ureaa, realismille ei jää tilaa.)

Rikkoakseen kiusallisuuden, mies katsahti minuun hyväksyvästi hymyillen ja aloitti:

''On kyllä kauheesti kadulla pölyä.''

Helpotuksesta huokaisten vastasin korostuneen innostuneesti: ''No niin kyllä on!''

Pidättelin pissaa ja pidin pitkästyttävän mutta hengästyttävän yksitoikkoisen monologin pölystä, keväästä, ympäröivistä taloista ja teistä. Mies nyökkäili vastaukseksi. Kävelimme hetken aikaa vierekkäin hiljaa. Sitten hän tokaisi: ''Mutta hyvää kevättä joka tapauksessa.'' Ja siinä se oli: minun lähtölaukaukseni. Kuin yhteisestä sopimuksesta mies hidasti tahtiaan ja päästi minut jatkamaan. Tartuin viestikapulaan kuin pelastusrenkaaseen, ja kiihdytin kotiin taakseni katsomatta.


Laura

13 kommenttia :

 1. Laura, sä olet kyllä mun päivieni piristys <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, onpa kiva kuulla! Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Hauska anekdootti, mutta epälooginen. Jos miehen selkä lähestyi, saavutit häntä. Kävelit nopeammin. Samaa tahtia jatkamalla olisit voinut edetä ohi. Hidastit siis hänen takanaan. Ei ihme, jos säikäytti! Hauskaa kevättä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis...TOTTA. Tarkoittaako tämä sitä, että ehkä alitajuisesti halusinkin hänen kanssaan juttusille?

   Hauskaa kevättä!

   Poista
 3. Voi apua.. nauroin ääneen kun luin tätä :D Kirjoitat hyvin ja hauskasti, ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jo naurattaa - silloin vain pissatti ja kiusaannutti (onko se edes verbi?).

   Parhainta kevään odotusta sinnekin!

   Poista
 4. Voi, samaistun niin. :D

  Mulla on yksi vakituinen samaan tahtiin kävelijä: jäädään aika usein samalla bussipysäkillä pois ja kävellään saman taloyhtiön pihaan. Onneksi ei sentään asuta samassa talossa, koska se olisi jo liian hirveää. Luontainen kävelytahtimme olisi täysin sama, jollei korjausliikkeitä tehtäisi. Koskaan ei vaihdeta sanaakaan, ei edes tervehditä. Olen joskus yrittänyt hakea katsekontaktia, jotta voisimme tunnustaa tilanteen absurdiuden, mutta kanssakävelijä on vielä ahdistuneempi tilanteesta kuin minä ja välttelee katsettani. No, minä olen päättänyt hidastella, ihan tarkoituksella. Bongaan tyypin jo bussissa ja jään venkoilemaan bussipysäkille, kun hän aloittaa matkansa. Seuraan perässä, turvallisen etäisyyden päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on paha, tosi paha.

   Tästä koko jutusta, eritoten sun tarinasta tulee mieleen Ihmebantun sketsi jonka mukaan tämäkin postaus on nimetty. Tässä:

   https://www.youtube.com/watch?v=5zmVJY6qnE4

   Poista
 5. Pyöräillessä mulle tulee eteen näitä samaan tahtiin ajajia vain, kun polkemassa vastatuuleen (täällä tuulee melkein aina Atlantilta päin) väsynein jaloin treeneistä kotiin. Eteen ilmestyy toinen pyöräilijä, joka ajaa just sitä vauhtia, että ei viitsisi ohittaa, mutta toisaalta ärsyttää, kun se on siinä suoraan nokan edessä eikä ainakaan aja yhtään mua kovempaa. Sitten aina hetken mietittyäni kiihdytän sen ohi ja veren maku suussa sotken menemään, ettei se vaan ohita puolestaan mua, koska sehän olisi NOLOA. Huoh. Enkä ole edes kilpailunhaluainen tyyppi! Tuleepahan varmistettua mojovat jähit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pahinta on, jos ohi mentyään tajuaa ajaneensa itse "kovempaa" siellä perässä vain siksi, että tuulee oikeesti kovaa ja pääsi sen toisen peesissä :D

   Poista
  2. Joo, siis joo! Tämä on siinäkin mielessä paha tilanne, että kerran kun pääsee ohi niin tulee takaa-ajettu olo. Koska onhan se nyt TODELLA noloa jos tyyppi suhahtaa ohi myöhemmin.

   Sama homma lenkillä ollessa.

   Poista
 6. Jotenkin ihanan TAMMPERELAINE ja inhimillinen kirjoitus, eihän tähän voi kuin hymähdellä hyväksyvästi - tää on niin tätä. Ja jotenkin ihmeen kaupalla näistäkin tilanteista selvitään ja elämä jatkuu (tirsk).

  Yksi tosi paha on kyllä myös motarilla ajaessa täysin samaa vauhtia edellämenijän kanssa (ja jollain oudolla logiikalla hänetkin saa kyllä kiinni mutta ohi ei pääse, ei millään). Et voi jäädä roikkumaan takapuskuriin, mutta kun yrität päästä ohi niin eipä onnistu sekään - ellet sakkojenkin uhalla nosta omaa ajonopeuttasi, mikä on pakko tehdäkin viimeistään siinä vaiheessa kun joku sporttiautokuski turhautuu tähän vartin kestäneeseen ohitustilanteeseen.. ups.

  Ei muuten mitään helppoa hommaa tää suomalaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tämän kommentin sängyssä ennen nukkumaanmenoa ja repesin ääneen ''vartin kestäneelle ohistustilanteelle'' hahhahhah!

   Ei ole meillä helppoa ei.

   Poista