21.3.2017

Miss Maaliskuu

21.3.2017Lisääntyneellä valolla on monia vaikutuksia, enkä puhu nyt pelkästään niistä ihanista pisamiin ja piristymiseen liittyvistä.

Olen äärimmäisen onnellinen siitä että linnut palaavat, lätäköt sulavat, ihmiset hymyilevät vähän vahingossakin enemmän. Sitten, vähän vahingossa kai minäkin, katsahdan kaiken kirkkauden keskellä peiliin ja joudun toteamaan että ei hyvä luoja. Naamasta näyttää valuneen kaikki elollinen aines jonnekin, kenties heräilevän luonnon polttoaineeksi.

Alati lisääntyvä kirkkaus paljastaa pölyisten nurkkien lisäksi kuivan ihon, maanis-depressiivisesti käyttäytyvän kuontalon ja tummat puolikuut silmien alla. Sitä katsoo ennätyskalvakkaa ihoaan hieman tyrmistyneenä, kuin syväunesta herätettynä. Siis, tuoltako minä näytän? Miksei kukaan ole sanonut mitään?! Missä on se silkkitakissa hiihdellyt mamselli joka puhui lempeällä äänellä itsensä hyväksymisestä?

Talven hämärässä vartalo näytti linjakkaalta, hennon oliiviselta. Nyt se muistuttaa lähinnä turvonnutta vesiruumista.

Googlaa: suihkurusketus, äkkilähdöt, palkaton vapaa.

Ei voi enää kietoutua villatakkiin (hiki), eikä kävellä vielä paljain nilkoinkaan (vilu). On aivan valmis heittämään painavilla talvikengillä vesilintua, sisällä on kuuma tai kylmä, kaduilla kolmen sentin sepelikerros, kengässä kolmasosa siitä. Naama kukkii, neilikat ei. Koko ajan nälkä. Eikä mikään näkkärin nälkä vaan sipsin, suklaan ja vaahterasiirapin nälkä. Keho huutaa ruokaa kuin nälkiintynyt - jota se ei todellakaan ole.

Kaiken kirkkauden keskellä kutittaa, kiristää ja väsyttää vuoristoratamaisesti.


Neiti kevät on tullut kaupunkiin.

Laura
7 kommenttia :

 1. Ah, kyllä! Etenkin nyt äskettäin vatsataudista toivuttuani olen katsonut peiliin ja todennut juurikin tämän, että ei helvetti sentään, ei tämä ole todellista ja, joo, miksei kukaan ole sanonut mitään. Tuntuu että olen vanhentunut talven aikana vähintään 10 vuodella. Mikään määrä kosteusvoidetta ei riitä! Kriisi! Saako mennä jonnekin kannon alle piiloon? :D

  VastaaPoista
 2. Jes!
  Mä vedin kyllä (en hirveesti tykkää käyttää..mut välillä pakko)!jo hieman rusketusta purkista. Auttoi!
  Sitten join reilu puoli litraa oliiviöljyä muutamassa viikossa, ja jopas ilme alkoi kirkastumaan taas ♡
  Onneksi se tästä taas lähtee rullamaan! Ihana, ihana kevät!

  Pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Montakohan litraa oliiviöljyä suoraan suoneen mun pitäisi vetää että tokenisin...

   Pus!

   Poista
  2. Hahaa! :D
   No, mietin eilen, että näinä 15 vuotena ei tuhat litraa taida riittää meikäläiselle!? :))
   Joten siittä vaan aloittamaan! Toimii! ♡

   Poista
 3. Ihan täydellisen täydellinen kuvaus keväästä! Onneksi onneksi se on pian ohi ja on kesä. Kiitos päivän piristyksestä! -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mistä tämä yhtäkkinen takatalvi tuli?!? Graah.

   Kiitos ihanasta kommentista Johanna!

   Poista