28.11.2016

Kalenterikriisi

28.11.2016Epätoivoinen kalenterimuija tässä moi.

Olen jokavuotisen ongelman edessä: en löydä mistään hyvää, toimivaa pöytäkalenteria. Voisi luulla että tässä paperiteollisuuden luvatussa maassa ei törmäisi vahingossakaan tämänkaltaisiin ongelmiin, mutta niin vaan vuodesta toiseen ahdistun saman asian äärellä.

En tarvitse taidekuvia, kullattuja kulmia tai käsinsilitettyjä artesaanisivuja. En halua kierrevihkoa, tsemppilauseita tai inspiroivia viikkotehtäviä. Haluan tavallisen A5-kalenterin, jossa on tilaa merkinnöille kuten: mummola, kahvakuula, Tre-Hki.

Suurin ongelma on tämä: haluan löytää kalenterin, jossa päiville on omat pystysarakkeensa. Mikä ihme siinä on, että lähes jokaisessa kalenterissa päivät on pinottu vaakatasoon?! Haluan katsella merkintöjäni ylhäältä alas, aamusta iltaan.

Etsinnässä ulkomuodoltaan mahdollisimman simppeli tapaus. Plussaa olisi suomalainen kalenteri kotimaisilla juhlapyhillä ja nimipäivillä (en millään muuten muista niitä), mutta sekään ei ole tässä epätoivossa mikään pakko.

Kaikki vinkit otetaan vastaan!


Laura

24 kommenttia :

 1. Minulla on käytössä ehkä jo kolmatta vuotta Burden Study-kalenteri (opettaja kun olen, elokuusta elokuuhun kulkeva aika on vain luonnollista). Täydellinen formaatti: pystysarakkeet päiville kellonaikamerkinnöillä, suomalaiset juhla- ja nimipäivät, kovamuoviset kannet ja kierrelehtiömalli kuminauhalla. Kannet voi itse askarrella (=sujauttaa muovitaskun väliin jonkun kivan kuvan/postikortin) ja kyllästymistä voi ehkäistä vaihtamalla kansikuvaa välillä. En tiedä, saako näitä vuosikalenterina, mutta toivottavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellonaikamerkinnät on parhaita, arvostan. Kauan käytin itsekin elokuusta elokuuhun-versiota, mutta sittemmin olen siirtynyt tammi-tammiin. Jotenkin se tuntuu nykyiseen elämään sopivammalta.

   Poista
 2. Tunnen tuskasi, sillä painin joka vuosi saman ongelman kanssa. Lisäksi havahdun usein uuden kalenterin tarpeeseen, kun vuodenvaihteeseen on enää päiviä – ja on sanomattakin selvää, että kaikki parhaat kalenterit on viety nenäni edestä. Tänä vuonna ratkaisin ongelman hyvissä ajoin, kun törmäsin kotimaisen Polkka Jamin kalenteriin (http://kauppa.polkkajam.com/product/1166/viikkokalenteri-2017#.WDwr9GR946U). Se täyttää kaikki tarpeeni: A5-koko, pystyviikot sekä nimi- ja pyhäpäivät kummallakin kotimaisella. Lisäksi suloinen kalenteri miellyttää visuaalista silmääni. Mikä ilo olla kerrankin ajoissa liikkeellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, tässä on tosi hyvä ehdokas! Ei kierrevihkoa, pyhät ja nimpparit! Ja näenkö oikein: kellonajatkin! Ehdottomasti harkintaan, kiitos maarett!

   Poista
  2. Tätä samaa kalenterimallia näin ainakin täällä Turun Sokoksella useammalla muullakin kansityylillä (vaikka Polka Jam on sekin kiva), vaikutti just sopivan simppeliltä olematta tylsä! Itsekään en kaipaa ylimääräistä sälää ja pystysarakkeet on kivat.

   Poista
  3. Ooh! Tämä malli on tällä hetkellä kyllä ykkösenä. Polka jam on kyllä ihan söpö, mutta en ole varma eläinkuvioista. Kaipa ne mukana keikkuisivat, mutta kiva tietää että vaihtoehtoja on.
   Jos ei Tampereelta löydy, lähden ehkä toiviomatkalle sil puol jokke. (Anteeksi, oli pakko.)

   Poista
 3. Ei ole A5 vaan pienempi (hartiavaivainen minimoi _kaikkea_ kantamista), mutta Burden kevyt Exclusive on ollut valintani vuosikaudet. Päivät pystysarakkeina, aukeamalla yksi viikko, suomalaiset juhlapyhät ym., ei turhia tieto- tai taidesivuja, erillinen osoitevihko. Saa paksummilla ja ohuemmilla irtokansilla; kerran kun ostaa tukevamman niin kannen voi kierrättää sen halvempien tilalle seuraavina vuosina. Itse tykkään että kierrevihko on avautumisen kannalta hyvä ja siihen saa näppärästi kynän kiinni.

  Ei niin ettäkö olisin tätä kalenteriasiaa optimoinut kouluajoista lähtien, kröhm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kalenterioptimointi! Se on tärkeä hankinta; kannathan sitä mukana koko vuoden! Mulla on tainnut joskus ollakin Burde! Vuosien suhertamisen jälkeen olen tullut siihe tulokseen, että A5 on mulle pakko; pienempään menee hermo ja jää suttuineen laatikonperälle. Mutta Burdella on isompiakin, pitääpä katsastaa. Kiitos muistutuksesta!

   Poista
 4. https://store.moleskine.com/fin/en-gb/diaries/2017-weekly-planners/12-month-dashboard-vertical-weekly-professional-2017-planner-hard-cover-black/p990?ic=oh7hFw%3D%3D&vid=2705 Ymmärsinksmää sun vaatimukset ny oikein? Eiks tää oo? Paitsi ilman noita suomalaisuuksia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Moleskine on kyllä ihan hyvä (varsinkin noilla alehinnoilla, on yleensä aika ylihinnoiteltu) mutta paperi on sen verran kiiltäväpintaista ettei meinaa lyijäri tarttua. Varasuunnitelma se kuitenkin on, jos ei sopivampaa löydy.

   Poista
  2. En mä oo huomannu, ainakin itse oon siis täyttäny Moleskinet lyijärillä jo vuosia! :)

   Poista
 5. Mulla on ollut jo vuosia Moleskine, ja herään aina tähän asiaan liian myöhään ja sitten metsästän kalenteria hiki hatussa ja paniquessa :D
  Nyt vähän innostuin tuosta Polkka Jamista, josta Maarett oli vinkannut... Hmm....
  Joka tapauksessa kalenteri olis hankittava, kun ens vuodelle oon sopinut jo keikkoja ja sun muuta.
  Kerro sitten, mihin päädyit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt skarppina, vielä on hyvää aikaa löytää sopiva! Mä olen useimmiten hyvissä ajoin, mutta aina yhtä tuskanhikinen. Instan puolella sain vinkin myös toiveitani vastaavasta Tom of Finland -kalenterista. Miksi ei!

   Infoan sitten mihin päädyin!

   Poista
 6. Töissä käytössä ollut Business 2016; pystyt päivät, oikeassa reunassa palstan verran tilaa muistiinpanoille, puolikovat kannet, ei kierresidontaa (vasemmalla kädellä kirjoittavalle aivan ehdoton vaatimus!)
  Privaattielämässä käytössä Moleskinin muistikirja, johon ihan itse olen riipustellut kalenteriruudukon.

  Miten voikin olla jokavuotinen tuska tämä kalenterituska?
  Niin hauskasia ja herttaisia kuin monet kalenterit ovatkin, en silti halua omaan kalenteriini mitään vitsejä tai voimalauseita tai mukahauskoja sarjakuvanpätkiä. Väärälle päivälle osuvat kumminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt! Adlibriksestä löytyi monta hyvää ehdokasta kun googlasin Businessin. Kiitos!

   Poista
 7. Semmoinen kommentti tuosta Polkka Jamista, että se on nätti ja melkein täydellinen, mutta siinä on "tyhjiä" tai kuvitettuja viiva- tai ruudukkosivuja viikon keskellä siellä täällä. Ja niin nättejä kuin ne onkin... niin, se ei vaan sopinut mulle, kun sitten ei näe koko viikkoa.

  Itselle tuo kierresidonta on se juttu, että en valitettavasti osaa nyt vinkata muuta. Timex on edelleen vaan se paras, vaikka tässä nyt olen muutaman viime vuoden aikana kokeillut erilaisia. Ensi vuodelle ostin vaakaviikkoisen, saas nähdä kuinka käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eih! Koko viikko pitää nähdä! Se on ihan must.

   Mutta onneksi on tullut jo hyviä vaihtoehtoja joista tehdä valinta! Olette parhaita!

   Poista
 8. Painin itse joka vuosi saman ongelman kanssa... tänä vuonna valinta osui Ajaston Doodleen: http://www.ajasto.fi/tuotteet/kalenterit/poeytaekalenterit/doodle3 (tuo vihreäkantinen on se, jossa on pystysarakkeet). Kansi ei ollut mieluisin, mutta senhän saa helposti päällystettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi on ihan täydellinen! Mistäköhän noita saa? En ainakaan ensisilmäyksellä löytänyt nettitilausmahdollisuutta...

   Poista
  2. Ostin omani Jyväskylän Sokokselta, tieto ei varmaan hyödytä sinua... mutta joissain nettikaupoissakin näytti olevan, esim. http://www.rever.fi/ajasto-doodle-2017-vihrea-p-19261.html. On kyllä kiva ja raikas kalenteri. Ostin ensin toisenlaisen, mutta jouduin hylkäämään sen kun tämä osui kohdalle!

   Poista
  3. Hämeenkadun Suomalaisesta löytyy

   Poista
  4. Kiitos! Olin tänään tähtäämässä Hämeenkadulle, mutta kalenteri tosiaan kuoriutuikin eilen paketista! Voi tätä iloa!

   Poista
 9. Ihanaa, kun meitä perinteisen kalenterin käyttäjiä riittää! Itse olen tylsästi käyttänyt Moleskinea ja tilaillut välillä oikeanlaisen version kotiin. Tällä kertaa vedän ässän hatusta ja kokeilen kohuttua bulletjournalia, sillä tykkään raapustella ja suunnitella kaikenlaisia listoja yli kaiken. Suomalaisessa näin siihen valmiin versionkin, mutta päätin laittaa sen alulle ihan itse. Täältä löytyy aiheesta lisää http://bulletjournal.com/ ja Instasta ideoitakin yllin kyllin #bulletjournal. Saas nähdä joudunko ostamaan vielä kalenterin kesken kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämä kiinnostaa mua ilmiönä ihan hirveesti. Ehkä kokeilen jotain tällaistakin - ja itseni tuntien se kestää n. kuukauden kunnes unohdan. Mutta pakko koklata!

   Poista