6.10.2016

Turkoosi kontrasti

6.10.2016

 


Lähipäivät olen pyöritellyt mielessäni aikoinaan käymääni keskustelua.

''Mikä on sota?''

Lapsi istui auton takapenkillä ja odotti vastausta. Yritin selittää, rehellisesti mutten raivorehellisesti, suoraan mutten luotisuoraan. Vastaukseni oli ontto ja vähän epätosi räpellys, enhän halunnut luetella ääneen sitä mitä ihminen toiselleen tekee päivästä päivään, vuodesta toiseen, sukupolvesta seuraavaan. En halunnut tai voinut, sillä seuraava kysymys olisi ollut sataprosenttisen relevantti miksi, ja siihen minulla ei olisi ollut mitään sanottavaa.

- - -

Ei ole ollut matkaajalla helppoa ei.

Olen kellunut turkoosissa ja miettinyt sitä sisäänrakennettua riittämättömyyden tunnetta joka hävitäkseen vaatisi sen, että maailma muuttuisi reiluksi. Kaikilla olisi turvallinen koti, paikka johon mennä ja jäädä ilman pelkoa. Kaikilla olisi vapaus valita, jokaisen ei olisi grammalleen yhtä painava.

Turkoosi korostaa kontrasteja. Katselen horisontissa kelluvia aurinkohattuja, hikoilevia jääkahveja, paahtuneita pakaroita - viipyileviä vastauksia ja ilmassa löyhästi kieppuvaa kepeyttä. Sitä vartenhan tällaisiin paikkoihin tullaan; unohtamaan arki, heittäytymään helteeseen, vieraisiin syleihin ja smaragdinvihreisiin aaltoihin. Olemaan irti - pohtimaan korkeintaan millaista olisi herätä aina täältä, meren ääreltä. Kuinka kevyttä kaikki voisikaan olla.
Laura
6 kommenttia :

 1. Tuttuja ajatuksia ja keloja, tunnistettavia ja rehellisiä, ja niin kaunis teksti, sun kuuloinen, hyvä niin.

  VastaaPoista
 2. Harvoin kommentoin blogeja, se tuntuu aina vähän hassulta. Nyt haluan kuitenkin todeta, että kirjoitat niin hyvin: sanoillasi on niin soljuva ja elävä rytmi. Harvoin tulee blogeista luettua näin kauniisti kirjoitettuja lauseita, jotka ovatkin paljon enemmän, ne luovat tarinaa ja kuvia silmieni eteen. Vaikka postauksissasi ei olisi yhtä ainutta valokuvaa, se ei haittaisi, koska sanasi ovat niin vahvoja. Kiitos kun kirjoitat, seurailen innolla mitä tuleva tuo tullessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitos että kommentoit nyt Saarai, tämä on ilo.

   Vetipä taas sanattomaksi tämä, huh. Kiitos kun luet.

   Poista
 3. Jotkut näkee tän maailman ehkä kevyemmin. Mutta mä en ajattele että kevyempi tarkoittaa helpompaa. Se tarkoittaa vain erilaista.

  Ne aallon leikkeihin kiintyen ei tiedä helmistä syvyyden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvin sanottu. Turhapa tässä ketään keveydessä arvottaa. Juuri näin.
   Olipa kauniita sanoja kaiken kaikkiaan, kiitti bailu! (Ja pisteet mainiosta nimimerkistä!)

   Poista