20.10.2016

Myönnettävä on

20.10.2016

Asioita jotka ovat totta, mutta joita en haluaisi myöntää:

1. Rukkaskelit. Kylmät sormet, kylmät varpaat. Jotain ääreisverenkierrostani kertonee se, että olen saanut kahtena viime jouluna mielitietyltäni lahjaksi kuvassa näkyvät Samujin nahkarukkaset sekä Hästensin jättimäiset unitöppöset (esiintyivät täällä).

2. Yrityksistäni huolimatta huomaan edelleen inhoavani keskusteluohjelmia. En vain kykene katsomaan vierestä, kun ihmiset puhuvat toistensa päälle. Kaikilla on tärkeintä asiaa ja juontajat yrittävät parhaansa mukaan pinota puheenvuoroja tetrismäisesti, siinä harvoin onnistuen. Lopulta keskustelijoita käsketään kuin päiväkotilaisia (Nyt pitää lopettaa, Keskustelu seis, No niin, no niin! Jari! Päivi! Teemu! Tanja! Nytnytnyt!), kaikki mekastavat ja mistään ei tule jumalauta mitään. Tämä oman elämänsä diplomaatti tempoo ahdistuneena kotisohvalla, ja päätyy lopulta katselemaan Amerikan kovimpia keräilijöitä.

(En pystynyt taaskaan katsomaan A2-iltamasta kuin kolmasosan. Lukittauduin makuuhuoneeseen siinä vaiheessa kun Jari Sarasvuo alkoi isällisesti ojentamaan Li Anderssonia. Ei pysty.)


3. Pyytelen aivan liian paljon anteeksi. Turhaan. Anteeksi on varmasti viiden käytetyimmän fraasini joukossa. Pyydän anteeksi että olen myöhässä, että tulinkin jo nyt, etten ole soittanut, että soitin niin monta kertaa, että join kahvipannun viimeisen kupin, että join kahvipannun ensimmäisen kupin, että en ymmärtänyt mitä vastapuoli tarkoitti, ettei vastapuoli ymmärtänyt mitä mitä tarkoitin, ja niin edespäin ja niin edespäin. En tajua miten ihminen ehtiikin olla koko ajan niin helvetin pahoillaan kaikesta. Turha syyllisyydessä marinoituminen vie hitosti energiaa, eikä krooninen itsensä piiskaaminen hyödytä ketään.


Odottelen tässä juuri syysvierasta saapuvaksi. Ehkä ainaisen pyyhkimisen, pyykkäämisen, hinkkaamisen ja imuroimisen sijaan laitan nyt vaan musat soimaan ja tanssin pitkästä aikaa olohuoneen lattialla.
Enkä muuten pyydä naapureilta anteeksi.


Laura
9 kommenttia :

 1. Kaipaan tykkää-nappia. Ei mulla ole lisättävää, mutta haluaisin jotenkin kommentoida lukeneeni ja sanomalla "hearhear".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mäkin kaipaan sitä! Se oli kyllä huippu - harmi ettei sitä saa tähän. Mutta kiitos kun kommentoit, kiva kuulla susta taas!

   Poista
 2. Ai so laaavv juu!!!!!! Toi 2 kohta!! Why?! Miksei meillä osata! tehdä oikeita, osaavaa keskusteluohjelmaa?! Mun myötähäpeä ja katselijoiden aliarvioiminen on jtn kammottavaa :0

  VastaaPoista
 3. Ai so laaavv juu!!!!!! Toi 2 kohta!! Why?! Miksei meillä osata! tehdä oikeita, osaavaa keskusteluohjelmaa?! Mun myötähäpeä ja katselijoiden aliarvioiminen on jtn kammottavaa :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Ja kohta 2: en tiedä. Tai ehkä kyse ei ole siitä etteikö sitä osattaisi tehdä, mutta jotenkin se tyyli on ainakin itselle turhan raskas.

   Poista
 4. Kohta 1: mulla villasukat käytössä 365 päivää vuodessa ja lapasia täytyy aina olla vähintään kahdet päällekkäin. Muuten ei tuu mitään. Kohta 2: Aargh, todellakin. Mä muuten tykkään Amerikan kovimmista keräilijöistä. Jotain hyvää siis surkeissa keskusteluohjelmissakin: ne johtavat parempiin katselukokemuksiin muilla kanavilla. Ja kohta 3: samaistun tähänkin.

  Summa summarum: niin samistelua taas, ettei oo tosikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla töppöset ja lapaset toimii lähinnä peittävinä, ei lämmittävinä. Hauska ristiriita on se, että palelen jaloista mutten kestä sitä tunnetta kun varpaita kuumottaa.
   Amerikan kovimmat keräilijät on kumma ohjelma. Mutta silti parempi kuin päällehuuto. Mikä tahansa on parempi kuin päällehuuto.

   Pus!

   Poista
 5. Tuohon anteeksipyyntelyyn itselleni auttoi tämän podcast-jakson kuuntelu. Tai se auttoi tajuamaan, että kuinka paljon sitä teen ja milloin sen itseasiassa voisi korvata jollain muulla tavalla. Suosittelen. :) http://gretchenrubin.com/happiness_project/2016/04/podcast-61/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos noora vinkistä! Laitan kuunteluun ehdottomasti.

   Poista